Kā saprast, kurš kolagēna tips ir vajadzīgs tieši Tev?

Tirgū ir pieejami daudz dažādi kolagēnu saturoši uztura bagātinātāji. Nav šaubu par kolagēna efektivitāti, kas ir balstīta gan pētījumos, gan klientu lietošanas pieredzē, tomēr paliek atvērts jautājums - kā izvēlēties tieši man piemērotāko kolagēnu? Un kurš no kolagēniem sniegs man vislabāko rezultātu?

Lai gūtu atbildes uz šiem jautājumiem, ir svarīgi saprast, kādi ir kolagēna tipi un ar ko tie atšķiras.

Kā zināms, kolagēns ir proteīns, kas ir galvenā saistaudu sastāvdaļa, tā ir kā būvmateriāls cilvēka organismā, kas atbildīga par ādu, matiem, nagiem, zobiem, kauliem, cīpslām, saitēm, locītavām, saistaudiem un muskuļiem. Kolagēns savieno dažādus organisma audus un nodrošina to struktūru, stingrību un elastību.

Kādi ir nozīmīgākie kolagēna tipi?

Pastāv vismaz 16 kolagēna tipi, kas atrodas dažādās organisma struktūrās, tomēr daži no tiem mūsu organismā ir īpaši nozīmīgi:

  • 1. tipa kolagēns.
  1. tipa kolagēns organismā atrodas lielākā daudzumā nekā jebkura cita veida olbaltumviela. Cilvēka ķermenis izmanto šo konkrēto olbaltumvielu, lai visā ķermenī veidotu kaulus, cīpslas, ādu, asinsvadu sienas, radzenes un daudzus citus saistaudu veidus. Pirmā tipa kolagēns ir absolūti nepieciešams ādas veselībai. Tas ir proteīns, kas nodrošina ādas elastību, tvirtumu, tas veicina brūču dzīšanu un aizkavē novecošanās pazīmju attīstīšanos. Tā kā novecojot kolagēna līmenis organismā samazinās, ir svarīgi to uzņemt, lai nodrošinātu veselīgas un jauneklīgas ādas saglabāšanu. Kur var iegūt 1. tipa kolagēnu? Viens no bagātīgākajiem avotiem ir zivju kolagēns. Jūras izcelsmes kolagēnu organismam ir viegli absorbēt, un tajā ir svarīgākās aminoskābes. Olu čaumalu kolagēns arī satur 1., kā arī 3. un 10. kolagēna tipu.
  • 2.tipa kolagēns

Otrā tipa kolagēns ir galvenais kolagēna veids, kas ir atbildīgs par skrimšļu nostiprināšanu  ķermenī. Skrimšļi atrodas daudzās vietās, piemēram, locītavās, degunā, ausīs, ribu lokā un pat bronhu caurulīšu daļās.

Kādas ir 2. tipa kolagēna priekšrocības? Šis ir labākais kolagēna veids locītavu veselībai. Spēcīgi skrimšļi var aizsargāt no locītavu sāpēm un locītavu stīvuma. Otrā tipa kolagēns ir sastopams vistas un zivju organismos.

Lai aizsargātu locītavas, nepieciešams uzņemt uztura bagātinātāju, kas satur 2. tipa kolagēnu, piemēram, Joint Support kolagēnu.

 

  • 3. tipa kolagēns
Trešā tipa kolagēns, līdzīgi 1. tipam kolagēnam, ir atrodams ādā. Tas, tāpat kā 1. tipa kolagēns, ir nozīmīgs ķermeņa orgānu elements. 3. tipa kolagēns ir svarīga olbaltumviela, kas nodrošina ādas veselību, palīdz ādai kļūt tvirtākai un elastīgākai, tādējādi palīdzot mazināt novecošanās pazīmes. Tas arī piedalās sirds veselības nodrošināšanā.
Cilvēkam novecojot, izsīkst kolagēna rezerves, tāpēc, lai saglabātu ādas elastību un tvirtumu, nepieciešams šīs rezerves atjaunot, uzņemot kolagēnu uztura bagātinātāju veidā. Šim mērķim ieteicams izvēlēties kolagēnu saturošu uztura bagātinātāju, kas satur tieši 1. un 3. tipa kolagēnu hidrolizētā formā, kā piemēram Hidrolizēto kolagēnu vai Double Power kolagēnu, kas ir papildināts ar vitamīnu kompleksu.
  • 5. tipa kolagēns
Šī veida kolagēns ir īpaši svarīgs sievietēm, kuras ir grūtnieces vai kuras gatavojas grūtniecībai. Šis olbaltumvielu veids ir nepieciešams, lai attīstītos placenta, kas nodrošina augoša bērna attīstību, kā arī apgādi ar barības vielām un skābekli.
    Piektā tipa kolagēns sastopams arī skrimšļos, matos un atsevišķos ādas slāņos.
    • 10.tipa kolagēns

    Šis kolagēna tips ir nozīmīgs kaulu un locītavu veselībai. Tam ir līdzīgas funkcijas kā 2. tipa kolagēnam, tas ir atbildīgs par locītavu veselību un aizkavē artrīta attīstību.

    Shop now

    Beauty that goes beyond nourishing physical body...