Plastiskās ķirurģijas alternatīvas jeb kā novērst grumbas bez skalpeļa un injekcijām?

Mēs visi vēlamies izskatīties jauni un skaisti, tomēr, gadiem ejot, organismā  neizbēgami sākas nevēlami novecošanās procesi - grumbu rašanās, sejas ovāla noslīdēšana, ādas tvirtuma zudums utt. Mūsdienās cilvēks pēc 40, 50 un pat 60 gadu vecuma ir sociāli aktīvs, tāpēc rūpes par vizuālo izskatu ir kļuvušas ļoti nozīmīgas. Nereti par novecošanās problēmām sākam domāt tikai pēc 40 vai at 50 gadu vecuma, tomēr tas ir daudz par vēlu, jo, kā zināms, novecošanās procesi sākas jau no 25 gadu vecuma. Grumbu novēršanā galvenā loma ir un paliek profilakse - ir daudz vieglāk grumbu rašanos novērst un aizkavēt, nekā vēlāk cīnīties ar jau esošām dziļām grumbām.

Medicīnai attīstoties, parādās arvien vairāk iespējas ilgāk saglabāt jaunību, tomēr tas nereti prasa lielas investīcijas un ķirurģisku iejaukšanos, pie kam jebkura operācija, tostarp sejas plastika, ir saistīta ar risku veselībai un pat dzīvībai.

Estētiskā kosmetoloģijā arvien vairāk tiek meklētas dabiskas alternatīvas, kas palīdzētu efektīvi risināt novecošanās problēmas, tiek izstrādāti jauni, efektīvi pretnovecošanās līdzekļi, veikti neskaitāmi klīniski pētījumi.

Kāpēc mēs novecojam?

Gadiem ejot, cilvēka organisma šūnas noveco, līdz ar to netiek pietiekamā daudzumā sintezētas bioloģiski aktīvās vielas, kas nodrošina organisma pašatjaunošanos.

Pētījumi ir pierādījuši, ka nozīmīga loma ir kolagēna līmenim organismā, kuru pamatā sintezē ādas šūnas - fibroblasti. Novecojot fibroblastu aktivitāte samazinās, tāpēc arī samazinās izstrādātā kolagēna daudzums un kolagēna rezerves pamazām izsīkst. Samazinoties kolagēna daudzumam, kolagēna šķiedras, kas atbild par ādas tvirtumu un elastību, novājinās, izmainās kolagēna šķiedru struktūra, kā rezultātā rodas grumbas, āda kļūst plānāka, zaudē apjomu un noslīd.

Ko darīt, lai aizkavētu novecošanās pazīmju rašanos?

Vissvarīgākā ir profilakse - laicīgi ir jānovērš ādas novecošanās.

Daži ieteikumi novecošanās profilaksei:

  • labi izgulēties - katru nakti izgulēties vismaz 7 stundas, izvairīties no gulēšanas uz vēdera, jo tādā pozā seja tiek atspiesta pret spilvenu, tiek apgrūtināta limfattece, kā rezultātā veidojas tūska un grumbu rievas sejā.
  • samazināt cukura patēriņu - pārmērīga cukura lietošana uzturā var izraisīt glikācijas galaproduktu veidošanos, kas nelabvēlīgi ietekmē kolagēnu un elastīnu, izraisot grumbu veidošanos un samazinot ādas elastību.
  • aizsargāt ādu no saules - katru dienu lietot saules aizsargkrēmu ar augstu SPF (SPF 50).
  • lietot saulesbrilles - acu samiegšana liek sarauties muskuļiem, kuri atrodas starp acīm un uzacīm, kas savukārt izraisa mīmikas grumbu veidošanos.
  • izvairīties no gaisa piesārņojuma - piesārņots gaiss, cigarešu dūmi un automašīnu izplūdes gāzes bojā ādas aizsargbarjeru, izraisot oksidatīvo stresu un priekšlaicīgu ādas novecošanos. Svarīgi lietot kosmētiku, kas efektīvi aizsargā ādu no oksidatīvā stresa, piem. SAAPIO Urban Life kosmētikas līnijas produktus;
  • Lietot vitamīnus, kas uzlabo ādas imunitāti un darbojas kā antioksidanti cīņai ar brīvo radikāļu kaitīgo ietekmi, piem. C vitamīnu Acerola Powder
  • Izvairīties no pārmērīgas viedierīču lietošanas - ilgstoši lietojot viedierīces, jo īpaši guļot gultā vai pussēdus, veidojas grumbas kakla un dekoltē zonā. Turklāt viedierīces izstaro zilo gaismu, kas rada oksidatīvo stresu un veicina ādas novecošanos;

Ko darīt, ja jau ir radušās grumbas?:

Mūsdienīga pieeja cīņai ar novecošanās pazīmēm ietver sevī gan ārēju kosmētisko līdzekļu lietošanu, gan arī iekšēji uzņemamo uztura bagātinātāju regulāru lietošanu.

Kādai jābūt labai anti-age kosmētikai?

Svarīgi, lai kosmētika sniegtu gan tūlītēju efektu, gan novecošanās pazīmju aizkavēšanu ilgtermiņā. Ir jāpievērš uzmanību kosmētikas līdzekļu sastāvā.

  • Ieteicams lietot kosmētiku, kuras sastāvā ir inovatīva sastāvdaļa - astaksantīns. 
Astaksantīns ir spēcīgs antioksidants, kas palīdz aizsargāt organismu no oksidatīvā stresa, tas ir 500 reižu aktīvāks kā E vitamīns. Tas pasargā ādu no UV staru kaitīgās ietekmes, nodrošina spēcīgu dabisko aizsardzību pret brīvo radikāļu kaitējumu jeb t.s. oksidatīvo stresu. 
Astaksantīns, pateicoties savai unikālai struktūrai, aizsargā visu ķermeņa orgānu šūnu membrānas un veicina kolagēna veidošanos, tādējādi mazinot novecošanās pazīmju izpausmes - grumbas, tvirtuma un elastības zudumu.
Astaksantīns ir visu Ageless līnijas kosmētisko produktu sastāvā.
  • Inovatīva sastāvdaļa Voluform™, kas uzskatāma kā alternatīva lipofillerim, nodrošina ādas tvirtumu, aizpilda grumbas un atjauno ādas apjomu - āda kļūst izlīdzināta un tiek nostiprināts sejas ovāls. Voluform™ atrodams Ageless Resculpting sejas krēma sastāvā;
  • Mīmikas grumbu un “vārnu kājiņu” novēršanai ieteicams izmantot līdzekļus, kas satur alternatīvu botoksam - inovatīvu sastāvdaļu  Gatuline®. Šī sastāvdaļa nodrošina tūlītēju mīmikas grumbiņu samazināšanu, ādas nogludināšanu un matētu efektu ādā ap acīm. Gatuline® ir Ageless acu krēma sastāvā.
  • Jebkurā vecumā ir svarīgi nodrošināt optimālu ādas mitrināšanu, tāpēc ieteicams izvēlēties līdzekļus, kuru sastāvā ir Pentavitīns – spēcīgākais ādas mitrinātājs, kas nodrošina ādas mitrināšanu līdz pat 72 stundām. Šī sastāvdaļa ir sastopama Ageless kosmētikas līnijas produktos;

Kādi ir labākie uztura bagātinātāji, kas mazina novecošanās pazīmes?

  • Kolagēnu saturoši uztura bagātinātāji, kas satur kolagēnu hidrolizētā formā, tādējādi nodrošinot tā labāku uzsūkšanos organismā, piem., SAAPIO kolagēns.
  • C vitamīns - Efektīvi mazina nogurumu, uzlabo imunitāti, stiprina asinsvadus, saites un kaulaudus. C vitamīnu ieteicams lietot kopā ar kolagēnu, jo tas uzlabo kolagēna efektivitāti.
  • Astaksantīns - Astaksantīns veicina kolagēna veidošanos, tādējādi mazinot novecošanās pazīmju izpausmes - grumbas, tvirtuma zudumu.

Astaksantīns palīdz līdzsvarot imūnsistēmas darbību, jo veicina imūnšūnu aktivitāti, uzlabo redzi, uzlabo kapilāro asinsriti, mazina sirds slimību risku, uzlabo prāta spējas un uztur ādā optimālu mitruma līmeni;

Shop now

Beauty that goes beyond nourishing physical body...