Vai dzert kolagēnu ir droši?

Kolagēns ir vislielākais un bagātākais strukturālais proteīns cilvēka ķermenī, kas veido 70% no mūsu sausās masas ādas.  Kolagēns kā līme satur kopā mūsu ādu, kaulus un saistaudus, nodrošinot  to struktūru, izturību un elastību. 

Gadiem ejot, organisma dabīgi izstrādātais kolagēns samazinās.Līdz 40 gadu vecumam organismā esošais kolagēna daudzums ir samazinājies pat par trešdaļu no optimālā nepieciešamā daudzuma. Tas izraisa grumbu veidošanos ādā, ādas tonusa zudumu, ādas ovālā noslīdēšanu, locītavu un skrimšļu elastības un stipruma samazināšanos, matu un nagu kvalitātes pasliktināšanos.

Šo iemeslu dēļ ir svarīgi kolagēnu uzņemt uztura bagātinātāju veidā, tāpēc aktualizējas jautājums, vai dzert kolagēnu ir droši, vai kolagēna lietošana neizraisa nevēlamas blakusparādības.

  • Hidrolizētais kolagēns ir dabīgs produkts, kura drošums un efektivitāte ir pētīta neskaitāmos klīniskos pētījumos dažādos zinātniskos centros visā pasaulē.
  • Kolagēns tiek  stingri pārbaudīts neatkarīgās laboratorijās, lai nodrošinātu kvalitāti un drošību. Tiek veikti pētījumi, lai izslēgtu  kaitīgu mikroorganismu vai smago metālu (piemēram, dzīvsudraba) klātbūtni. Produktus, kas neatbilst šīm prasībām un standartiem, Eiropas Savienībā nav iespējams reģistrēt.
  • Kolagēnā nav tauku un holesterīna - tātad varam būt droši, ka kolagēna lietošanas nekādi neietekmēs holesterīna līmeni asinīs.
  • Kolagēns ir pētīts vairāk kā 300 dažādos klīniskos pētījumos, kuros kopā iekļauti vairāk kā 5 tūkstoši pacientu un visos ir apstiprināta kolagēna lietošanas drošība - nav novērotas nekādas nozīmīgas vai vērā ņemamas blakusparādības;

Vai kolagēns nav kaitīgs nierēm?

Saskaņā ar daudzu zinātnisku pētījumu rezultātiem varam droši apgalvot, ka pat lielu devu kolagēna lietošanai nav negatīvas ietekmes uz nieru veselību.

Vai kolagēnam nav kaitīga ietekme uz aknām?

Pat lietojot kolagēnu gadiem ilgi katru dienu, nav novērota jebkāda negatīva ietekme uz aknu funkciju.

Vai ir droši lietot kolagēnu katru dienu?

Zinātnieku atbilde, kas balstīta klīnisko pētījumu rezultātos, ir: lietot kolagēnu katru dienu ir pilnīgi droši un tas ir pat ļoti ieteicams.

Vai kolagēnu var lietot grūtnieces?

Lai arī kolagēns ir dabīgs un drošs produkts, grūtniecēm pirms jebkura uztura bagātinātāja, tostarp kolagēna, lietošanas noteikti jākonsultējas ar savu ārstu.

Kāda ražotāja dzeramo kolagēnu izvēlēties?

Vislabāk izvēlēties Eiropā ražotus kolagēnu saturošus  uztura bagātinātājus. SAAPIO kolagēns tiek ražots Zviedrijā un atbilst visām stingrajām prasībām un standartiem, tādējādi garantējot drošību un efektīvu rezultātu. 

Shop now

Beauty that goes beyond nourishing physical body...