Vai Tu zināji, ka telefons veicina Tavu novecošanos?

Šodien bieži tiek uzdoti jautājumi:  kādu kaitējumu ādai nodara viedierīču un datoru izstarotā zilā gaisma? Vai zilā gaisma no datoriem un viedierīcēm tiešām bojā tavu ādu?

Abildes atradīsi šeit.

Mūsdienu cilvēka ikdienas dzīve nav iedomājama bez viedierīcēm - dators, telefons un citas viedierīces ir kļuvušas par mūsu dzīves neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa.

Zilo gaismu izstaro:

  • saule
  • datori 
  • viedtelefoni
  • televizori
  • LED apgaismojums

Zilā gaisma  (jeb HEV stari) ir augstas enerģijas gaisma ar īsāku viļņa garumu, līdz ar to tā iekļūst dziļāk ādā kā mums labi zināmie UVA un UVB stari.

Viedierīču zilās gaismas (HEV stari), nonākot dziļi ādā, rada oksidatīvo stresu, kas savukārt izraisa kolagēna un elastīna šķiedru bojājumus, kā arī ādas šūnu DNS bojājumus.

5 ādas probēmas, ko izraisa viedierīču zilā gaisma:

  1. grumbas - tās rodas tāpēc, ka tiek zilās gaismas ietekmē tiek bojātas kolagēnās šķiedras;
  2. ādas tonusa zudums - viedierīču zilā gaisma izraisa elastīna šķiedru sabrukšanu;
  3. blāvs ādas tonis - tiek traucēta ādas asinsapgāde;
  4. pigmentācijas plankumi - pētījumos pierādīts, ka zilā gaisma spēj negatīvi ietekmēt melanocītu funkciju pat  spēcīgāk kā UVA/ UVB stari, kā rezultātā uz ādas parādās brūni pleķi jeb pigmentācijas plankumi.
  5. priekšlaicīga ādas novecošanās jeb fotonovecošanās - līdzīgi kā UVA/ UVB stari, arī viedierīču zilā gaisma, izraisot ādas šūnu bojājumus,  veicina fotonovecošanos, kā rezultātā cilvēka ādas stāvoklis ievērojami pasliktinās un āda izskatās priekšlaicīgi novecojusi, zaudējusi tvirtumu.

Kā aizsargāt ādu no viedierīču gaismas kaitīgās ietekmes?

Viens no ieteikumiem ir samazināt laiku, ko pavadam telefonā un pie datora ekrāniem, tomēr jāatzīst, ka to izdarīt nav tik vienkārši, jo gan darbā, gan brīvajā laikā viedierīces mums nodrošina nepieciešamo informācijas saņemšanu.

Tas, ko tiešām varam darīt, lai aizsargātu ādu no viedierīču zilā starojuma ietekmes, ir izmantot speciāli šim mērķim paredzētu kosmētiku.

Kādai jābūt kosmētikai, kas aizsargā no viedierīču kaitīgās ietekmes?

Ļoti svarīgi, lai kosmētiskais produkts saturētu sastāvdaļas, kas patiešām aizsargā ādu no zilo ekrānu kaitīgās ietekmes.

SAAPIO Urban Life līnijas produkti satur inovatīvas sastāvdaļas, kas efektīvi aizsargā ādu no viedierīču zilās gaismas (jeb HEV starojuma).

Viena no efektīvākajām sastāvdaļām, ko satur Urban Life līnijas produkti,  ir Cobiodefender EMR.

Kas ir inovatīvā sastāvdaļa Cobiodefender?

Cobiodefender:

  • pirmā aktīvā sastāvdaļa, kas mazina zilās gaismas izraisītos ādas šūnu bojājumus
  • Veicina šūnu DNS atjaunošanos;
  • Aizsargā ādu no viedierīču izstarotās gaismas radītā oksidatīvā stresa
  • Stimulē un veicina epidermas atjaunošanos
  • Novērš zilās gaismas staru izraisīto fotonovecošanos;

Viedierīču negatīvajai ietekmei pakļautai  ādai ir nepieciešama efektīva un ilgstoša mitrināšana, tāpēc Urban Life produkti satur sastāvdaļas, kas nodrošina ādas aizsardzību un optimālu mitrināšanu.

Urban Life līnijas produkti: micelārais ūdens, aizsargājošs izsmidzināmais līdzeklis, dienas krēms, nakts krēms, acu krēms un sejas maska ir viss, kas Tev vajadzīgs, lai tava āda būtu pasargāta no viedierīču starojuma kaitīgās ietekmes.

Shop now

Beauty that goes beyond nourishing physical body...