Kas ir kolagēns un kāpēc tas jālieto?

Dabīgais kolagēns ir proteīns, kas nodrošina mūsu ķermeņa struktūru un atrodas kaulos, ādā, cīpslās un saitēs. Var sacīt, kakolagēns kā līme satur mūsu ķermeni kopā - tas piepilda starpšūnu telpu un veido zemādas karkasu.

Ir vairāki kolagēna tipi. Pazīstamākie ir: 

  • I tipa kolagēns - kas atrodas ādas, nagu, kaulu, ciešu un cīpslu sastāvā;
  • III tipa kolagēns ir asinsvados, plaušās, muskuļos un retikulārajos audos, nagu, kaulu, ciešu un cīpslu sastāvā;
  • V tipa kolagēns ir matos, atsevišķos ādas slāņos, placentā, skrimšļos.

Kā rodas kolagēns?

Kolagēnu dabiski sintezē speciālas mērķšūnas  - fibroblasti, osteoblasti, endoteliālās šūnas un citas šūnas.

Kas notiek, cilvēkam novecojot?

Ar gadiem kolagēna sintēze palēninās, kolagēna līmenis audos kļūst ievērojami mazāks. Tā ietekmē sākas novecošanās procesi -  āda zaudē elastību, parādās grumbas, noslīd sejas ovāls, parādās sāpes un stīvums locītavās, pasliktinās nagu un matu stāvoklis.

Šīs pazīmes liecina, ka ir nepieciešams uzņemt papildus kolagēnu.

Kādu kolagēnu izvēlēties?

Svarīgi, lai kolagēns, kuru uzņemam, būtu hidrolizēts - sadalīts sīkākās molekulās, kas nodrošina ievērojami labāku uzsūkšanos organismā un līdz ar to arī labāku rezultātu. 

SAAPIO piedāvā individualizētu pieeju kolagēna izvēlē:

  • Hidrolizētais kolagēns - satur tīru hidrolizētu kolagēnu, veicina ādas atjaunošanos, uzlabo matu un nagu augšanu, veicina asinsriti;
  • Joint support kolagēns -  īpaši piemērots tiem, kas nodarbojas ar sportu vai reizēm izjūt locītavu stīvumu un sāpes locītavās;
  • Kolagēns ar hialuronskābi - būs īpaši piemērots, ja āda ir zaudējusi mitrumu, elastību, ja pamanāt pirmās ādas novecošanās pazīmes (piem., grumbas)
  • Double Power kolagēns - augstāku kolagēna koncentrāciju saturošs uztura bagātinātājs. Ieteicams, ja ir novērojamas novecošanās pazīmes (grumbas, ādas tvirtuma samazināšanās, ādas sausums utt), ja jūsu nagi ir kļuvuši trausli un lūzt, ja ir pasliktinājies matu stāvoklis.

Shop now

Beauty that goes beyond nourishing physical body...